Iskolánk is csatlakozott a Magyar Kémikusok Egyesülete által szervezett Guinness-rekord kísérlethez a periódusos rendszer nemzetközi éve alkalmából

A periódusos rendszer nemzetközi éve alkalmából az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémia­tanári Szakosztálya szervezte a "nagy Periódusos Rendszer Performansz" elnevezésűaz eseményt, amelyhez országszerte hetven intézmény csaknem nyolcezer tanulója és tanára csatlakozott.  

A kísérlet célja a periódusos rendszer újszerű megvalósítása volt flashmob formájában, amit az iskolák egyszerre, péntek délelőtt tizenegy órakor adtak elő. A BME által alapított Két Tanítási Nyelvű Gimnázium 118 diákja saját tervezésű és kivitelezésű vegyjelét emelte a magasba. A Kossuth Rádióban megszólalt a jel az indulásra, diákjaink is összeálltak, és a periódusos rendszerben elfoglalt helyüknek megfelelően feltartották a kreatív alkotásokat. Végezetül egy hangos Thank You Mendeleev/ Köszönjük Mengyelejev- hangzott el. Az eredményes részvételt MacLean Ildikó tanárnő és lelkes önkéntesek munkája biztosította.

2019. december 17. kedd